1.    Co je GKG?
Gabriel Knox Gamebook (GKG) je série knižních her na hrdiny pro jednoho hráče. V knihách se stanete hrdinou Gabrielem Knoxem a budete rozhodovat, kudy se v příběhu budou ubírat jeho kroky. Jen na vás bude záležet, jak všechno dopadne!
Série GKG je inspirována dávnými příběhy o Lone Wolfovi, které napsal světoznámý autor Joe Dever.

 

2.    Proč GKG děláme?
Řešit zde, co je to gamebook, je mlácení prázdné slámy. Pokud znáte série Lone Wolf (LW) nebo Fighting Fantasy (FF), víte přesně, o co se jedná. Osobně miluji LW, mám všechny jeho knihy, které vyšly v ČR, a zbytek jsem četl v originále. Ale ruku na srdce – i když teď LW vychází znovu a dokonce v Česku, je to skutečně produkt, který si všichni přejeme vidět? Je opravdu snaha udělat reprint dvacet let starých sérií tím správným krokem k renesanci gamebooků?
Odpověď není jednoznačná. Jako příznivce LW jsem za tento počin rád, i pokud by knihy nakonec nevyšly všechny. Přes všechno mají svou nezanedbatelnou hodnotu. Nicméně bych byl vděčný, kdyby se na trhu objevilo něco podobného, avšak moderního a bez nedostatků, které hráči mojí generace před dvaceti lety bez problémů skousli.
Dnes existuje silná konkurence v počítačových hrách a zejména mobilních aplikacích, lidé se chovají konzumně, a to jim nemůžeme mít za zlé, neboť oni si mohou vybírat, co si pořídí a co ne. V záplavě produktů je těžké najít ten, který má skutečnou hodnotu.
Projekt GKG má ohromné ambice. Chtěli bychom, aby se tato novodobá série stala opravdovým renesančním dílem, které ve stylu dávných příběhů přinese nové prvky, dynamickou hratelnost a skvělou zábavu. Jestliže máte rádi Lone Wofa stejně jako já, Gabriel Knox vás bude bavit rovněž, to je skoro jisté. Gabriel Knox totiž je – slovy pařana – classic oldschool hardcore gamebook, který si bere to nejlepší z historie a zároveň posouvá hranice knižních her pro jednoho hráče někam dál. Všechny nedostatky, kterými byly série LW a FF naprosto zamořeny, jsme si dali za cíl eliminovat, a tím zlepšit hratelnost o 100%. Na vás je, abyste zhodnotili, zda se nám to povedlo či nikoliv.

3.    Kolik knih je plánováno pro GKG sérii?
Knih bude osm.

4.    Kdy budou jednotlivé knihy k dostání?
První kniha s názvem Zázračná kněžka je k dispozici už nyní. Navazující knihy budou vycházet každých 9 – 12 měsíců.

5.    Čím je GKG výjimečný?
Pro renesanci fantasy gamebooků bylo potřeba vytvořit mnoho nových principů. Zde jsou některé z nich:
a)    Každá kniha je tvořena čtyřmi sty herními odkazy. Dějově jsou však jednotlivé svazky propojené tak úzce, že zkompletováním celé osmidílné série získáte super-gamebook o neuvěřitelných třech tisících dvou stech herních odkazech.
b)    Hlavní hrdina Gabriel Knox se vyvíjí v příběhu na dvou frontách. Zaprvé v každé další knize zcela automaticky získává nové schopnosti, jak postupně odkrývá tajemství čarovné moci. Zadruhé jeho hráč získá bonusy za to, že dokončil některé anebo všechny předchozí knihy.
c)    Každá kniha je extrémně nelineární a dává k dispozici mnoho možností, jak příběh dohrát. Míra znovuhratelnosti je tím pádem velmi vysoká, a to je to, co vás na knihách bude bavit. Zároveň se zkracuje doba potřebná na dohrání jednotlivých knih, což je však v tomto případě výhoda.
d)    V knihách existuje systém tzv. Zásluh, které umožňují zaznamenat si významné činy hlavního hrdiny. V postupně rozvíjejícím se příběhu pak Zásluhy mohou otevírat nové možnosti ve hře. Budete moci plnit zvláštní úkoly pro vlivné osoby, budete navazovat na nevyřízené účty z minulosti a budete moci těžit ze své reputace hrdiny či padoucha.
e)    Pravidla hry jsou jednoduchá, ale zároveň dostatečně komplexní na to, aby si s tvorbou hrdiny mohl každý čtenář vyhrát dle libosti.


 
 
 

Kontakt

Email: info@gabriel-knox-gamebook.eu

tel: +420 737 977 905