Ano, to je správná otázka. Když jsem kdysi dávno četl (a hrál) sérii Lone Wolfa, vždycky jsem zhltnul aktuální díl a pak se nedočkavě chodil dívat do knihkupectví, jestli už náhodou nevyšel další. Bylo to jako droga.

Dnes už je situace trošku jiná – většinou stačí párkrát kliknout a hned zjistíte, co vyšlo, kdy to vyšlo a kolik to stojí. Trošku u toho chybí ten pocit vzrušení „co kdyby“, zase na druhou stranu je to o hodně pohodlnější.

Ale teď už k věci. Stav celé série je k dnešnímu dni následující:

GK1: Zázračná kněžka (pilotní gamebook, již vydáno, bližší info ZDE >>>)
GK2: Jeskyně Tisíce přání (napsáno, otestováno)
GK3: Dračí hrobka (napsáno, testuje se)
GK4: Věž havranů (napsáno z 30%)
GK5 – GK8 (zatím v plenkách, i když o obsahu mám již poměrně přesnou představu)

Oukej, oukej, říkáte si, to vypadá dobře – to nejtěžší už je hotové (napsané), takže kdy teda bude druhý díl?

No, věřte, že to samé jsem si říkal taky. Že to nejtěžší je napsat to. Pravda je taková, že napsat knihu není žádná sranda, u gamebooku to platí trojnásob. Není to jen o textu a atmosféře, ale také o systému, technických detailech, vyváženosti, návazností, …a tak by se dalo pokračovat dlouho. Pokud však knihu vydáváte na sebe, musíte se připravit na další penzum práce, neboť všechno si děláte, zařizujete (a platíte) sami.

Ladění textu a vychytávání chyb je práce minimálně na měsíc, vložení textu do požadovaného formátu včetně všech ilustrací, to je další měsíc. Pak obálka – minimálně 14 dnů, spíš tři týdny. A pak tisk, ten je naštěstí poměrně rychlý a flexibilní.

A samozřejmě – to vše pouze ve volném čase, který mám k dispozici, netrávím-li zrovna čas s manželkou, dětmi, prací (pro obživu), stavbou rodinného domu, sledováním Eura 2016.

Dobře – říkáte si – tvoje věc, jestli čumíš na fotbal, prostě naval ten druhej díl! :)

Dobře – říkám já – druhý díl bude. V září se dostanu k úpravám, v říjnu (ještě během práce s textem, kterého je o celých 30% více než u GK1!) budu řešit obálku, v listopadu (když to půjde dobře) se kniha dostane do tisku. Možná, možná – opravdu nechci nic slibovat – bude Jeskyně Tisíce přání připravena jako vánoční dárek. To by bylo skvělé.

Do té doby věřím, že vám ZÁZRAČNÁ KNĚŽKA má co nabídnout. A jestliže už jste našli všechny skryté poklady v Ardenu, získali všechny Zásluhy, bojovali proti všem stvůrám z BESTIÁŘE a setkali se se všemi CIZÍMI POSTAVAMI, tak v tom případě klobouk dolů a prosím vás o trošku trpělivosti. :)

------------------------------

Jestliže Zázračnou kněžku ještě nemáte, můžete to bleskově napravit ZDE >>>
Komentáře k článku můžete zanechat na Facebookovém profilu GKG.

 
 
 

Kontakt

Email: info@gabriel-knox-gamebook.eu

tel: +420 737 977 905